Energiebelasting tarieven 2017

Op 1 januari 2017 zijn de nieuwe energiebelasting tarieven bekend gemaakt. Hieronder staan de belangrijkste wijzigingen t.o.v. 2016. Wilt u weten wat de impact zal zijn op uw energierekening? Gebruik dan onze tool om dat te berekenen.

Bereken hier uw energiebelasting en opslag duurzame energie voor 2017.

De energiebelasting schijven voor gas en elektriciteit blijven nagenoeg ongewijzigd. De grootste daling van ca. 10 procent vind plaats bij de tweede en derde schijf (tussen 170.000 m3 en 10.000.000 m3). De Opslag Duurzame Energie (ODE) tarief stijgt wel aanzienlijk voor alle schijven.

De ODE is in het leven geroepen om de regeling Stimulering Duurzame Energie (SDE+) te financieren. De tarieven waren tot en met 2016 wettelijk vastgelegd. De ODE tarieven zijn laag in vergelijking met de energiebelasting tarieven, maar stijgen wel met 30 tot 100 procent per jaar. Mogelijk wordt het ODE tarief van 2018 verwerkt in de energiebelasting tarief.

In onderstaande tabellen staan voor elektriciteit en gas energiebelasting tarieven voor 2017, de verandering ten opzichte van 2016 en de opslag duurzame energie voor 2017 weergegeven.

Wat betekent dit voor u?

De energierekening van uw organisatie kan hoger uitvallen door de verhoging van de opslag duurzame energie. In onderstaande tabel staat de impact op de gaskosten weergegeven voor verschillende categorieën verbruikers.

Gasverbruik

U kunt met behulp van onze energiebelasting tool 2017 de impact op uw energiekosten berekenen. De enige manier om de impact te beperken is door minder energie te gebruiken. Energy Circle heeft de expertise in huis om u te begeleiden bij energiezorg en –besparingstrajecten.